NOVOKNEŽEVAČKE NOVINE – List Opštine Novi Kneževac
ZEMALjSKI DANI TEKU NA SEVERU BANATA

Duže od tri decenije „Novokneževačke novine“ slove kao glasilo istoimene opštine na severu Banata. Prvi broj je štampan 22. aprila 1976. godine pod imenom „Glas komune“. Od tada do danas novine su više puta menjale izgled, a tokom 2002. osvanule su pod novim nazivom.

„Novokneževačke novine“ su maja prošle godine dobile novo, kolorno „ruho“. Štampane kao dvonedeljnik uobičajeno izlaze na 12 strana, od kojih su četiri u koloru.

U vidu tekstova i fotografija posvećenih Srpskom Krsturu „Novokneževačke novine“ mesecima opslužuju ovaj sajt Srpskog Krstura kao virtuelnog sela. Sadržaj glasila je mnogo širi i odnosi se na više segmenata života i rada na teritoriji novokneževačke opštine, sa devet naselja i skoro 13.000 stanovnika. Od popisa do popisa broj žitelja komune se smanjuje. Trbuhom za kruhom kojekude su odlazili i odlaze Krsturci, Kneževčani i ostali Banaćani sa severa.

Srećom, Tisa i dalje teče. Zemaljski dani teku i za nas koji smo ostali na novokneževačkom tlu, da se dalje radujemo životu na domaćem tlu.

Kao svojevrsna hronika radosti (i tuge naravno) „Novokneževačke novine“ Vam posredstvom krsturskog sajta nude mogućnost pretplate.

SHARE

O NAMA